Opleiding HOLISTISCH LESGEVEN
 


Specialist in onderwijs aan hoogsensitieve nieuwetijdskinderen

De opleiding Holistisch Lesgeven is een 2-jarige beroepsopleiding op HBO-niveau. De Opleidster is een gecertificeerd CRKBO-docent en de opleiding is een CRKBO-opleidingsinstituut.

De totale opleiding bestaat uit 41 lesdagen, naast dagen voor supervisie en intervisie. Het eerste jaar van de opleiding is volledig gericht op jou als hoogsensitief persoon: wie jij werkelijk bent in essentie en hoe jij een krachtige verbinding met jeZelf als HSP kunt maken. Het tweede jaar staat in het teken van het onderwijs aan en de begeleiding van nieuwetijdskinderen in je groep.

De opleiding

Je begint een prachtige transformatieve reis naar binnen. Je pad voert langs prachtige vergezichten, soms diepe ravijnen, heldere beekjes, groene valleien. Samen met gelijkgestemden, waarbij een enkel woord genoeg is. Het delen van de processen van bewustwording en nieuwe inzichten door jou en de andere deelnemers zien wij als een belangrijk groepsproces. Jezelf en elkaar echt ontmoeten. Je voelt je veilig om in alle kwetsbaarheid te laten zien wie jij werkelijk in essentie bent.

Je krijgt geen les uit een boekje. We nemen je mee op reis naar je innerlijk door gesprekken, verhalen, uitwisselingen, enz. Ondersteund en versterkt door, presentaties, creatieve uitingsvormen en muziek. We gaan aan de slag met visualisaties, ademhalingsoefeningen, somatische practices en helende meditaties voor meer lichaamsbewustzijn en bewustwording. Om uiteindelijk weer de verbinding te maken met je hart, je volledige lichaam en ziel.

De docenten zijn ook gelijkgestemden. Ze hebben zelf de opleiding doorlopen en weten dus welk pad jij doorloopt. Ze verzorgen de lessen vanuit hun eigen kwaliteiten en bezieling die doorontwikkeld zijn naar meesterschap. Het is een mix van theorie, kennis, maar vooral doorleefde eigen lessen en levenservaring. Wat zul je veel gaan herkennen en leren.

Algemeen

Bij aanvang van de opleiding maak jij jouw Persoonlijk Ontwikkeling Plan (POP). Een plan waarin je voor jezelf helder maakt wat jouw kwaliteiten zijn en welke je nog wenst te ontwikkelen en wat je wilt leren tijdens de opleiding. Je progressie in je ontwikkeling leg je vast in je portfolio.

De studiebelasting privé is gemiddeld twee tot drie uur per lesdag, waarbij je om de week les hebt. Het lezen van de literatuur en het maken van de opdrachten in het kader van het eindexamen zijn hierbij niet meegenomen.

Tijdens de opleiding word je begeleid en ondersteund door een vakbekwame supervisor.

Het eerste jaar: Innerlijk Meesterschap. Naar een krachtige verbinding met jeZelf als HSP

Tijdens het eerste jaar van de opleiding tot Holistisch Leer-Kracht sta jij persoonlijk centraal. De kernvraag hierbij is: ‘wie ben ik als hoogsensitief persoon werkelijk in essentie?’ Het is de reis naar bewustwording en inzicht in jezelf. Naar Innerlijk Meesterschap. Inzicht in je gezin van herkomst, je vrouwelijke- en mannelijke familielijn en, indien voor jouw processen van belang, in vorige levens, collectieve- en galactische stukken.

Zelfreflectie en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf zijn onderdelen die essentieel zijn. Met daarbij de processen van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Het loslaten van niet langer dienende overlevingsmechanismen, beperkende overtuigingen en emoties. Dit alles met als doel je traumastukken aan te kijken en te verwerken. In de loop van het jaar zul je ervaren dat je steeds dieper tot je eigen kern doordringt. Je zult steeds meer rust, ruimte en harmonie in jezelf krijgen en daarmee in je gezin en je relaties. Kortom; je komt steeds meer in verbinding met jeZelf als HSP en komt in jouw Ik-kracht te staan.

Het eerste jaar wordt afgesloten met de bespreking van je Portfolio, POP en Persoonlijke Opdracht. Ook wordt er aandacht besteed aan jouw ontwikkelingspunten voor het tweede jaar.

Het tweede jaar. Verbinding met je groep, specialist in onderwijs aan nieuwetijdskinderen.

De reis naar de verbinding met jeZelf stopt niet aan het einde van het eerste jaar, maar vindt z’n vervolg in het tweede jaar. Het tweede jaar staat primair in het teken van de verbinding met je groep op holistische wijze. Vanuit de verbinding met jeZelf ga je tijdens dit jaar vooral uitreiken naar de ander: de nieuwetijdskinderen. Je krijgt unieke werkvormen, theorie en inzichten om direct in je groep toe te passen.

De opleiding is sterk praktijkgericht. Wat je leert ga je meteen in de praktijk brengen bij de kinderen in je groep. Door je ontwikkeling tijdens de opleiding zul je ervaren dat je in staat bent vanuit je eigen kracht de verbinding met de ander te leggen. Zonder jezelf te verliezen in de energie van de ander en zonder projectie. Zonder keer op keer leeg te lopen door de vele prikkels die op je afkomen in het onderwijs of de kinderopvang. Daarbij weet je inmiddels als geen ander waar je grenzen liggen. Tijdens het tweede jaar ga je een nieuwe fase van je ontwikkeling in, waarbij je de nieuwetijdskinderen in je groep gaat begeleiden bij hun Zelfexpressie en waarbij je de magie van het holistisch lesgeven gaat ervaren. De kinderen gaan jou daarbij ook heel veel brengen in jouw ont-wikkeling.

Tot de eindexamenvoorwaarden behoren o.a. het maken van een holistisch kindbeeld en een holistisch groepsbeeld van je klas. Je maakt daarbij gebruik van de diverse geleerde werkvormen. Tenslotte maak je een eindscriptie die je aan jouw groep presenteert op de laatste opleidingsdag. Hierbij maak je de vertaalslag van alles wat je op de opleiding hebt geleerd naar je eigen persoonlijke ontwikkeling en je eigen groep. Het gaat erom wat jij met jouw unieke talenten en Zijn in de wereld wil zetten, wat wil jij manifesteren? Nadat deze onderdelen met een voldoende zijn afgerond ben je officieel: Holistisch leer-Kracht, specialist in onderwijs aan hoogsensitieve nieuwetijdskinderen.

Onze identiteit

Een opleiding starten is een belangrijk besluit. Het vraagt investeringen in tijd, energie en geld. Wij zijn ervan overtuigd dat een fijne studietijd een belangrijke bijdrage levert aan succesvol leren en ontwikkelen. Daarom voelen wij een wezenlijke verantwoordelijkheid samen te kijken of onze identiteit bij jou ‘past’, bijvoorbeeld tijdens een open dag of een individueel gesprek. Wij denken dat mensen zich bij ons thuisvoelen als ze zich herkennen in: onze holistische visie op onderwijs, een bezielde cultuur en organisatie, de verbinding durven aangaan, pionier willen zijn, kleinschaligheid en professionaliteit.

Jij bent nodig om het onderwijs van de Nieuwe Aarde vorm te geven!

 Kies nu voor de opleiding Holistisch Lesgeven en stap in jouw Lichtkracht.


06 21155530


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG


 09.00 - 17.00 uur