Over ons
 


Miriam Hoogma is de oprichter van Team Holistisch Lesgeven.

Ze is een gepassioneerd holistisch leerKracht, -therapeut & -lerarenopleider.

Miriam heeft vele jaren ervaring in het opleiden van leraren. Zij is als lecturer Pedagogiek verbonden geweest aan de Pabo Hogeschool van Amsterdam. Zij is tevens auteur van diverse studieboeken voor de Pabo, waaronder het bekende boek Klassenmanagement (uitg. Noordhoff). Ook heeft zij een achtergrond als onderwijsadviseur bij de Amsterdamse School Begeleidingsdienst (Het ABC), is zij holistisch therapeut en HSP-coach bij Lichtcentrum Landsmeer en Synergieadvies HSP.

Mijn zielsmissie

Mijn zielsmissie is een transformatie teweeg te brengen binnen het onderwijs in Nederland gericht op hartsverbinding, zelfbewustzijn en CreatieKracht. Hiertoe heb ik een opleiding ontwikkeld voor hoogsensitieve leraren die voelen dat zij een rol van betekenis willen gaan spelen bij deze missie.

Ik heb gemerkt dat de kinderen van de nieuwe tijd beschikken over bijzondere kenmerken en speciale onderwijsbehoeften. Het zijn hoogsensitieve nieuwetijdskinderen die vragen om een ander type onderwijs, dat niet uitgaat van labels, achterstanden en dat niet louter gericht is op cognitieve leerprestaties. Ze vragen om holistisch onderwijs, gericht op eenheidsbewustzijn en waarbij rekening gehouden wordt met hun specifieke behoeften. De leerkracht legt daarbij de verbinding van hart tot hart en richt het onderwijs zo in dat zij de kans krijgen tot Zelfexpressie te komen. Hierdoor komen nieuwetijdskinderen in hun kracht te staan en kunnen ze hun grote potentieel dat zij tot hun beschikking hebben gaan leven. Jij, als holistisch leerKracht, mag hun gids zijn door ruimte te faciliteren voor CreatieKracht en door holistische lessen te geven.

Ik ga je begeleiden hoe je dit doet vanuit mijn eigen doorleefde ervaring, wijsheid & intuïtie. Verbinding kunnen maken met jeZelf is bij dit proces een must. Het eerste jaar is daarom gericht op diepgaande, persoonlijke spirituele ontwikkeling. Je gaat werken aan je innerlijk meesterschap, HSP-zijn ga je als kracht ervaren. Het tweede jaar kun je vervolgens uitreiken naar je groep en specialist worden in onderwijs aan nieuwetijdskinderen.

Hierbij krijg je zeer waardevolle tools en theorie die nu nergens anders in Nederland aangeboden wordt.

Welkom Lichtgids!

Hartegroet, Miriam

Team Holistisch Lesgeven

Miriam Hoogma

Founder, hoofddocent opleiding Holistisch Lesgeven


Wilhelmina Arjaans

Yogadocent en holistisch gezins- en kindertherapeut

Gastdocent Holistische kinderyoga in de klas


Geesje Stroo

Expert kosmisch onderwijs, auteur Lichter Levend Leren

Gastdocent in jaar 2


Gosse Beerda

Trauma Release Facilitator, somatisch coach, Ecstatic Dance DJ

Gastdocent in jaar 1


 Kies nu voor de opleiding Holistisch Lesgeven en stap in jouw Lichtkracht.


06 21155530


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG


 09.00 - 17.00 uur